Káposztás-currys sertésfalatok

nlc | 2005. Január 11.





Hozzávalók:

• 80 dkg szeletelt(csont nélkül) sertéskaraj
• 2 fej vöröshagyma
• 50-50 dkg burgonya és fejes káposzta
• 3 nagy sárgarépa
• 2 teáskanál curry
• fél-fél teáskanál őrölt koriander és kömény
• 2,5 dl almalé
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A burgonyát kockákra vágjuk, a répákat lereszeljük, a káposztát metéltre vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, és a megsózott, megborsozott hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük benne, majd kivesszük, és félretesszük. A visszamaradt olajba beletesszük a cikkekre vágott hagymát, megszórjuk curryvel, korianderrel, köménnyel, és addig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Felöntjük 1 dl almalével, és felforraljuk. Mély tepsibe öntjük, rátesszük a burgonyát, arra a reszelt répát és a káposztát, majd a tetejére a hússzeleteket. Ráöntjük a maradék almalevet, alufóliával befedjük, és közepesen meleg sütőben 40 percig sütjük, amíg a hús teljesen megpuhul.

Exit mobile version