Marhahúsos fasírt vörös káposztával

nlc | 2005. Január 11.

Hozzávalók:





A párolt káposztához
• 1 kg káposzta (vörös)
• 2 alma
• 1 fej lilhagyma
• 2 dkg vaj
• 3 evőkanál cukorszirup
• 4 szegfűszeg

A fasírthoz
• 5 szelet kenyér
• 2 dl tejszín
• 1 fej lilhagyma
• 2 tojás
• 20 dkg sajt
• 3 dkg vaj
• 40 dkg darált marhahús
• őrölt fehér bors
• só


Elkészítése:

A káposzta torzsáját és külső leveleit leszedjük, négyfelé vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és vajban üvegesre pároljuk. Belekeverjük az almát, a borecetet, a szirupot és a szegfűszeget. Megsózzuk, és 1 óráig pároljuk. A fasírthoz a kenyér héját levágjuk, a kenyérbelet tálba tesszük, tejszínnel leöntjük, és 15 percig állni hagyjuk. A hagymát felkockázzuk, és 1 dkg vajban üvegesre pároljuk. A tojásokat sóval és borssal felverjük. A sajtot kis kockákra aprítjuk. A hozzávalókat salátástálba tesszük, majd a hússal összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és 10 percig pihentetjük. A masszából golyókat formázunk, és a maradék vajban aranyszínűre sütjük. A fasírtokat a káposzta tetejére tesszük, és petrezselyemmel díszítjük.

Exit mobile version