Zöldséges töltött káposzta

nlc | 2005. Január 11.

Hozzávalók:





• 10-10 dkg sárga-, fehérrépa és zeller
• 1 fejes káposzta
• 6 dkg zöldborsó
• 25 dkg párolt borjúhús
• 20 dkg sonka
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál tárkony
• 2-2 evőkanál apróra vágott petrezselyem és snidling
• 2 tojás
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

1. A kétféle répát és a zellert meghámozzuk, és felkockázzuk. A káposzta torzsáját kivágjuk, leveleire szedjük, 3 percig sós vízben főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük.

2. A káposztaleveleket megszárítjuk. 12 nagy levelet félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A káposzta főzővizében a répát és a zellert 4 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót, még 1 percig forraljuk, majd lecsöpögtetjük a zöldségeket.

3. A kockákra vágott húst robotgéppel durvára mixeljük. A sonkáról a zsíros részeket levágjuk, és a sovány részt felaprítjuk.

4. A zöldségeket, a húst, a zúzott fokhagymát, a tárkonyt, a petrezselymet, a snidlinget és a tojásokat összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A káposztákat a húsos krémmel megtöltjük, a széleket behajtjuk, és zsineggel átkötjük. A káposztákat vajjal kikent tepsibe tesszük. 1,5 dl főzővízzel meglocsoljuk, kétrétegű alufóliával befedjük, és forró sütőben megsütjük. Apróra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Variáció

Még finomabb lesz a töltelék, ha fél-fél piros és sárga színű, apróra vágott paprikát keverünk hozzá.
Exit mobile version