Szalonnás rakott pogácsa

nlc | 2005. Január 18.
Igazi pogácsaszendvics! Amikor a két pogácsa között egy jól átsült szalonnakocka lapul, akkor ér az igazi meglepetés, ha beleharapsz! Vendégeknek ne áruld el!

Hozzávalók:

10-15 dkg kolozsvári- vagy császárszalonna
0,5 kg liszt
5 dkg élesztő
20 dkg vaj
1/4 kg tehéntúró
1 pohár kefír
6 púpos evőkanál búzakorpa
10-15 dkg reszelt sajt

2 dl tej
1 csapott evőkanál cukor
vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, majd egy kanál lisztet keverünk bele. Ha megkelt, a liszttel, túróval, kefírrel, vajjal, sajttal, a korpával és kevés sóval jól összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és a felét jól kikent tepsibe sorakoztatjuk. Mindegyik pogácsára egy szalonnakockát teszünk, és befedjük egy másik pogácsatésztával. Ennek a tetejét jól belisztezett, kisebb méretű szaggatóval rányomjuk, hogy jól összetapadjanak. Tojásfehérjével megkenjük, köménymaggal megszórjuk. Hideg sütőbe tesszük, és erős lángon kb. 30 percig sütjük.

Exit mobile version