Serpenyõs gyümölcskenyér

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2005. Január 25.

Hozzávalók:

• 20 dkg liszt
• 1 kk. szódabikarbóna
• 2 ek. cukor
• 2-3 ek. vegyes szárított gyümölcs
• 1 tojás
• 1,5 dl tej

Elkészítése:

Egy nagy tálban keverj el 20 dkg lisztet egy kiskanál szódabikarbónával, adj hozzá 2 evőkanál cukrot, és 2-3 evőkanál vegyes szárított gyümölcsöt (mazsola, barack stb.).

A liszt közepébe készíts egy mélyedést, a lyukba öntsd bele a tojással elkevert tejet (1,5 dl-nél nemigen kell több bele). A tejet adagolva adjuk hozzá, mindig csak annyit, amennyit a tészta felvesz.

A masszát kb. 20 cm átmérőjű kerek vas serpenyőben süsd át, és vágd nagyobb cikkekre (6-8 szelet). Addig kell sütni, míg a tészta pirulni kezd, és a serpenyő szélétől elválik (kb. 5-8 percig). Ekkor fordítsd meg, hogy a másik oldala is átsüljön.

Vajjal és/vagy lekvárral fogyasztható.

Exit mobile version