Skót húsleves

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2005. Január 25.
Ez a leves már vagy 300 éve része a tradicionális skót konyhának. Ünnepségeken, Burns éjszakáján a haggis mellett (vagyis elõtte) szinte kihagyhatatlan fogás.

Hozzávalók:

különféle húsok (marhalábszárcsont, csirkeaprólék)
rozmaring, majoranna
6-8 kisebb póréhagyma
2-3 répa
só, bors
6-8 magozott aszalt szilva

Elkészítése:

Egy nagy lábosba tegyél különböző húsféleségeket, friss kakukkfüvet, rozmaringot, majoránnát, 6-8 szál kisebb pórhagymát (a nagyobb szálból egy-két darab kell, 2-3 centis karikára vágva), és néhány szál répát. Öntsd fel bőségesen vízzel, tegyél rá fedőt, és kis lángon főzd két-három órán át, ha szükséges, az elfőtt vizet pótold.

Amikor a hús megfőtt, vedd ki a levesből, vágd kisebb darabokra, falatkákra. Sózd, borsozd, és 6-8 darab magozott, csíkokra vágott aszaltszilvát tegyél a levesbe, majd kis lángon további 15 percig főzd.

Általában másnap fogyasztva a legjobb.

Exit mobile version