2 ek. vaj
2 vékony szelet szalonna felvágva
1 kis hagyma felvágva
2 bögre (380 g) szárított sütőtök
1 bögre (185 g) arborio rizs
1 ½ bögre (375 ml) marha vagy csirke erőleves
½ bögre (60 g) reszelt parmezán sajt
petrezselyem
Elkészítése:
Forrósítsuk fel a vajat, pirítsuk a szalonnát, hagymát és sütőtököt 2 percig. Adjuk hozzá a rizst, kevergessük 1 percig. Öntsük hozzá az erőlevest, keverjük össze, forraljuk fel. Fedjük le, csökkentsük a hőfokot, és főzzük lassan 20-25 percig. Vegyük le a fedőt, és hagyjuk párolódni 5 percig. Keverjük meg egy villával, szórjuk meg parmezán sajttal és petrezselyemmel.
A recept a Magyar Könyvklub Rizottó és egyéb rizses ételek c. könyvében jelent meg.