Hozzávalók (4 személyre):
30 g szárított gomba
forró víz
60 g vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 bögre (220 g) arborio rizs
250 g felszeletelt sampinyongomba
2 bögre (500 ml) forró csirke vagy zöldség erőleves
3 ek. finomra vágott friss petrezselyem
3 ek. reszelt parmezán sajt
frissen őrölt feketebors
Elkészítése:
1. Tegyük a szárított gombát egy tálba és öntsük rá a forrásban lévő vizet, hogy elfedje. Tegyük félre 20 percre ázni, amíg a gombák megpuhulnak. Szűrjük le, ha szükséges távolítsuk el a szárakat, és vágjuk össze a gombát.
2. Olvasszuk meg a vajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és fonnyasszuk 5 percig. Adjuk hozzá a rizst, az előkészített szárított gombát és a sampinyongombát, és kevergetve pirítsuk 1 percig.
3. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk az erőlevest. Minden esetben várjuk meg, amíg a rizs elfő a levesben. Keverjük bele a petrezselymet, parmezán sajtot és ízlés szerinti feketeborsot, és azonnal tálaljuk.
A recept a Magyar Könyvklub Rizottó és egyéb rizses ételek c. könyvében jelent meg.