Paradicsomos rizottó

nlc | 2005. Február 01.





Hozzávalók (6 személyre):

• 3 ek. olívaolaj
• 2 felvágott hagyma
• 2 bögre (440 g) arborio rizs
• 440 g konzerv paradicsom szétnyomva
• 3 ek. paradicsompüré
• 4 bögre (1 l) forró csirke erőleves
• 90 g vaj
• 125 g reszelt parmezán sajt
• 2 ek. finomra vágott, friss bazsalikom
• frissen őrölt feketebors


Elkészítése:

1. Hevítsük fel az olajat egy nagy lábasban, tegyük bele a hagymát, és fonnyasszuk 10 percig közepes hőmérsékleten, amíg aranyszínű lesz. Keverjük bele a rizst és pirítsuk még 2 percig.
2. Tegyük bele a paradicsomot, paradicsompürét, erőlevest, gyakran keverjük meg, amíg a lé felszívódik és a rizs megfő.
3. Keverjük bele a vajat, parmezán sajtot, bazsalikomot és ízlés szerint feketeborsot. Kanalazzuk a rizses keveréket egy alaposan kikent tűzálló tálba, fedjük le, és süssük 10-15 percig 200 fokos sütőben. Mielőtt kiborítjuk, hagyjuk állni 10-15 percet.

A recept a Magyar Könyvklub Rizottó és egyéb rizses ételek c. könyvében jelent meg.

Exit mobile version