Hozzávalók (8 személyre):
1 kg csirkemáj
75 g vaj
12 felvágott mogyoróhagyma
1 ½ bögre (330 g) rövidszemű risz
600 ml csirke erőleves
½ bögre (30 g) apróra vágott petrezselyem
100 g fenyőmag
100 g ribizli
Elkészítése:
1. Mossuk meg a csirkemájat, és távolítsuk el róla minden felesleges hártyát, eret, inat. Vágjuk a májat harapásnyi falatokra.
2. Hevítsük fel a vajat egy nagy fazékban, és pirítsuk rajta a mogyoróhagymát 5 percig, amíg megfonnyad. Adjuk hozzá a csirkemájat, és pirítsuk további 5 percig (amíg a máj színt vált).
3. Tegyük a rizst és az erőlevest a fazékba, forraljuk fel, majd fedjük le, és lassú tűzön időnként megkevergetve főzzük körülbelül 30 percig (amíg a folyadék felszívódik, és a rizs megfő).
4. Amikor a rizs már puha, keverjük a petrezselymet, fenyőmagot és ribizlit a rizsbe, és tálaljuk fel.
A recept a Magyar Könyvklub Rizottó és egyéb rizses ételek c. könyvében jelent meg.