Tenger gyümölcsei rizottó

nlc | 2005. Február 01.





Hozzávalók:

• 2 ek. olaj
• 1 felvágott hagyma
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 bögre (220 g) arborio rizs
• 2 meghámozott és felvágott paradicsom
• 250 g felkockázott friss hal
• 1 ek. paradicsompüré
• 2 bögre (500 ml) csirke erőleves
• 1 babérlevél
• ¼ kk. oregano vagy bazsalikom
• só és bors ízlés szerint
• 250 g friss, mirelit vagy konzerv rák
• 1 bögre felszeletelt gomba (1 ek. vajon 2 percig párolva)
• felvágott petrezselyem a díszítéshez


Elkészítése:

Forrósítsuk fel az olajat, pirítsuk a hagymát, fokhagymát és a rizst pár percig, és jól forgassuk össze. Adjuk hozzá a paradicsomot, halat, paradicsompürét, csirke erőlevest, babérlevelet, oreganót, sót, borsot.

Keverjük meg egyszer, hogy a rizst egyenletesen eloszlassuk, majd alacsony hőfokon fedő alatt pároljuk kb. 20 percig. Tegyünk félre néhány rákot, a többit adjuk a gombával együtt a rizshez, és folytassuk a párolást, amíg a rizs megpuhul. Ha szükséges, adjunk még hozzá a forró erőlevesből. Díszítsük a félretett rákkal és szeletelt uborkával.

Megjegyzés: rák helyett használhatunk tonhalat vagy lazacot is.

A recept a Magyar Könyvklub Rizottó és egyéb rizses ételek c. könyvében jelent meg.

Exit mobile version