Hozzávalók:
18×28 cm-es piskóta-tortalap
185 g kókuszreszelék
szűrt ivócsokoládé
töltelék
315 ml tejszín
200 g keserűcsokoládé szeletelve
csokoládémáz
315 g porcukor
2 ek. kakaópor
30 g puha vaj
60 ml tej
Elkészítése:
1. A kész tortát vágd fel 5 cm-es kockákra, aztán mindegyiket vízszintesen is felezd el, majd tedd félre.
2. A töltelékhez öntsd tűzálló edénybe a tejszínt. A csokoládét vízgőz fölött olvadásig keverd simára. Utána tedd félre hűlni, majd könnyedén verd fel habosra.
3. Öntsd rá a tortakockák felére, és fedd be mindegyiket a másik felével.
4. A porcukrot keverd el a kakaóporral és a vajjal. Adj hozzá annyi tejet, amennyitől sima krémmé válik.
5. Mártsd be teljesen a tortadarabokat ebbe a keverékbe. Hempergesd meg a kókuszreszelékben, és öntsd rá az ivócsokoládét. Tárolásig hűtsd be.
Megjegyzés:
A kókuszt és a porcukrot két kis edénybe tedd. Két villával megforgatva mártsd bele a kockákat, aztán sorakoztasd a papírral fedett rácsra, hogy 2-3 perc alatt megszikkadjanak, mielőtt a kókuszban is megmártod.
A recept a Magyar Könyvklub Gyors ételek c. könyvében jelent meg.