Karamellás mogyorótorta

nlc | 2005. Február 08.
Torta villámgyorsan? Igen, még ez is lehetséges. Méghozzá nem tortalapból. Ugye, te is szereted a mogyorót és a karamellát?

Hozzávalók:





• 4 tojás
• 155 g sütőporral kevert liszt
• 220 g porcukor
• 45 g őrölt mogyoró
• 125 ml meleg tej
• 15 g olvasztott vaj
• 60 g egész mogyoró

karamellás töltelék
• 500 ml tejszín
• 1 ek. átszitált porcukor
• 375 g puha karamella

Sütő hőmérséklete: 180 fok


Elkészítése:

1. A tojásokat az apránként hozzáadott porcukorral keverd sűrű krémmé.
2. Keverd össze a lisztet az őrölt mogyoróval. A lisztes keveréket, a tejet és a vajat dolgozd el a tojással. Ezt a tésztát öntsd két 20 cm átmérőjű kerek, kivajazott tortaformába, és süsd 25 percig. Amikor megsültek, borítsd ki rácsra, hogy kihűljenek.
3. A töltelékhez: verd fel kemény habbá a tejszínt a porcukorral. A karamellát főzd fel egy lábosban lassú tűznél kevergetve, amíg simára felolvad. Kissé hűtsd ki.
4. A két kisült tortalapot vízszintesen vágd ketté egy recés élű késsel. Tedd tortástálra az első réteget, kend meg a töltelékkel, locsold meg a karamellával. Ezt ismételd a többi lapnál is. A tetejére krém kerüljön, öntözd meg a karamellával, és díszítsd fel az egész mogyorókkal.


A recept a Magyar Könyvklub Gyors ételek c. könyvében jelent meg.

Exit mobile version