Kétsajtos pizza

nlc | 2005. Március 08.





Hozzávalók:

• 1 pizza tésztalap
• 50 dkg burgonya
• 10-10 dkg juhsajt és kemény kecskesajt
• 1,5 dl tejföl
• 1 evőkanál friss rozmaring
• fél kávéskanál reszelt szerecsendió
• 1 gerezd fokhagyma
• őrölt bors
• só
• olaj, a sütéshez


Elkészítése:

A tejszínt felforraljuk, beleszórjuk a rozmaringot, levesszük a tűzről, és 15 percig állni hagyjuk, hogy a rozmaring aromája jól kioldódjon. Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a burgonyát, majd leszűrjük, hűlni hagyjuk, meghámozzuk, és felszeleteljük. A juhsajtot vékonyan felszeleteljük, a kecskesajtot villával összetörjük, és összekeverjük a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, a tejföllel, majd sóval, borssal ízesítjük. A burgonyaszeleteket egyenletesen elosztjuk a pizzalapon, rákenjük a kecskesajtos-tejfölös keveréket, és rárakjuk a sajtszeleteket. Forró sütőben kb. 25 percig sütjük, majd szeleteljük, és azonnal tálaljuk.



Ehhez a pizzához egy olívaolajjal megöntözött paradicsomsaláta a legjobb kísérő.

Exit mobile version