Minipizza

nlc | 2005. Március 08.
Kicsiben is jó lehet, amit nagyban szeretünk. Ha csak magadnak sütöd, ha vendégeket vársz, vagy a gyerekeket akarod méretarányosan elkápráztatni, ne fogd vissza magad!





Hozzávalók:

• 30 dkg liszt
• 2 dkg élesztő
• 1 dl olaj
• gyömbér (reszelt)
• só

A pizzamártáshoz
• 30 dkg paradicsom
• őrölt gyömbér
• őrölt bors
• só
• 10 dkg mozzarella sajt


Elkészítése:

A lisztbe mélyedést készítünk, és hozzáadjuk az előzőleg langyos vízzel felfuttatott élesztőt. Hozzákeverjük az olajat, a gyömbért, a sót, és annyi langyos vizet, hogy fánktészta sűrűségű tésztánál kicsit keményebb legyen. Letakarva megkelesztjük, majd kis formákba simítjuk a tésztát. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, turmixgéppel pürésítjük, és kevés vízzel kiforraljuk. A fűszerekkel és sóval ízesítjük, majd ismét kiforraljuk. A mártást a tésztákra adagoljuk, megszórjuk apró kockákra vágott mozzarellával, és megsütjük.

Exit mobile version