Nyári pizza

nlc | 2005. Március 08.





Hozzávalók:

• 1 pizza (készen kapható) tésztalap
• 1 piros és 1 zöld színű paprika
• 4 paradicsom
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 késhegynyi Cayenne bors
• 1 kávéskanál szárított kakukkfű
• 8 szem paprikakrémmel töltött olajbogyó
• 4 articsókaszív
• 12 dkg csípős kolbász
• 5 dkg Brie sajt
• 2 evőkanál reszelt sajt
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A paprikákat sütőben vagy nyílt lángon addig sütjük, amíg a héjuk teljesen megfeketedik. Fogóval megfogva hideg víz alá tartjuk, leszedjük a héjukat (szinte magától lemállik), a húsukat kockákra vágjuk, és félretesszük. A paradicsomokat 1 percre forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, húsukat villával összezúzzuk. Kiolajozott kis lábosba tesszük, belekeverjük a cayenne borsot, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, kislángon 10 percig pároljuk, majd félretesszük. Az olajbogyókat kettévágjuk, az articsókát lecsöpögtetjük, és félbevágjuk. A kolbászt forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a bőrét, és vékony karikákra vágjuk. A brie sajt kérgét leszedjük, és vékonyan felszeleteljük. Olajat kenünk a sütőlapra, rátesszük a pizzatésztát, rákenjük a paradicsomszószt, rárakjuk a sajtszeleteket, a paprikakockákat, az articsókát, a kolbászkarikákat és az olajbogyókat. Reszelt sajttal meghintjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, forró sütőben kb. 25 percig sütjük, majd szeleteljük, és azonnal tálaljuk.



Ha kevés az időnk, a paprikák sütését kihagyhatjuk, és egy nagyon éles késsel meghámozhatjuk, de nem érdemes ezen spórolni, mert a sült paprika íze csak fokozza az élvezetet.

Exit mobile version