Hozzávalók:
4 nagy burgonya
1 evőkanál olaj
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 evőkanál só
20 dkg füstölt szalonna
40 dkg (chilis szószos konzerv) bab
Elkészítése:
A burgonyákat lesikáljuk, és villával megszurkáljuk a tetejüket. Mindegyiket bedörzsöljük olajjal, és meghintjük sóval. Tepsibe tesszük, és forró sütőben addig sütjük, amíg megpuhulnak. Közben a szalonnát kis darabokra vágjuk, és egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, majd a pörcöket szűrőkanállal kiszedjük, és konyhai papírtörlőn leszárítjuk. A babot lábasba tesszük, belekeverjük a szalonnapörcöket, és kislángon melegítjük, amíg forrni kezd. A megsült, kissé kihűlt burgonyák kalapját késsel levágjuk, és megtöltjük a babos keverékkel. Friss petrezselymet szórunk a tetejére.
Ha csípősebbre akarjuk készíteni, adjunk a piruló szalonnához egy csipetnyi őrölt chilit.