Chilis babbal töltött sült krumpli

nlc | 2005. Március 29.





Hozzávalók:

• 4 nagy burgonya
• 1 evőkanál olaj
• 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
• 1 evőkanál só
• 20 dkg füstölt szalonna
• 40 dkg (chilis szószos konzerv) bab


Elkészítése:

A burgonyákat lesikáljuk, és villával megszurkáljuk a tetejüket. Mindegyiket bedörzsöljük olajjal, és meghintjük sóval. Tepsibe tesszük, és forró sütőben addig sütjük, amíg megpuhulnak. Közben a szalonnát kis darabokra vágjuk, és egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, majd a pörcöket szűrőkanállal kiszedjük, és konyhai papírtörlőn leszárítjuk. A babot lábasba tesszük, belekeverjük a szalonnapörcöket, és kislángon melegítjük, amíg forrni kezd. A megsült, kissé kihűlt burgonyák kalapját késsel levágjuk, és megtöltjük a babos keverékkel. Friss petrezselymet szórunk a tetejére.



Ha csípősebbre akarjuk készíteni, adjunk a piruló szalonnához egy csipetnyi őrölt chilit.

Exit mobile version