Sóban sült krumpli

nlc | 2005. Március 29.





Hozzávalók:

80 dkg burgonya
80 dkg tengeri só
2 evőkanál liszt
1 tojásfehérje

2 evőkanál apróra vágott fűszer a következőkből (vegyesen)
kakukkfű
bazsalikom
borsmenta
zsálya
rozmaring
kapor


Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk. Salátástálban a zöldfüveket, a sót, a lisztet és a tojásfehérjét kevés vízzel simára keverjük. Római tálba öntjük a keverék felét, úgy, hogy a széleken magasan álljon. Erre tesszük a burgonyát, majd a maradék sós keverékkel befedjük, ügyelve arra, hogy a széleken is jól takarja a burgonyát. Meleg sütőben készre sütjük (kb. 45 perc). Amikor kész, a sórétegből kivesszük a burgonyát, és melegen tálaljuk.

Variáció
Kezdõknek ajánlott változat: a burgonyákat jól megmossuk, és héjastól sütjük meg. Ezzel a sütési móddal a vitaminok nagy része a burgonyában marad.

Exit mobile version