Zöldségpaella

nlc | 2005. Március 29.
Katalán fõételbõl mediterrán köret. Ez ám az átalakulás. Persze az sem baj, ha fõételnek eszed!





Hozzávalók:

• 10 dkg gomba
• 20 dkg rizs
• 1 fej vöröshagyma
• 1 darab paprika (piros színű)
• 2 evőkanál olaj
• 2 evőkanál petrezselyem (finomra vágott)
• 1 gerezd fokhagyma
• 9 dl zöldségleves (leveskockából)
• 2 nagy paradicsom (friss)
• 7,5 dkg zöldborsó
• sáfrány
• pirospaprika
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A hagymát apróra, a paprikát kockákra vágjuk. A meghámozott paradicsomok belsejét kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk az olajban, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát, a paprikakockákat, a vékonyra szeletelt gombát, és időnként kevergetve 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, és még 1 percig főzzük.


Beleöntjük a levest, sóval, borssal ízesítjük, a pirospaprikával és a sáfránnyal megszórjuk. Összekeverjük, felforraljuk, és 10-12 percig főzzük, időnként megkeverjük. Amikor a rizs megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót, és lefedve még 5 percig főzzük. Újrafűszerezzük, majd a paradicsomkockákkal és a petrezselyemmel megszórva, melegen tálaljuk.

Exit mobile version