Hozzávalók:
30 dkg szárazbab
15 dkg sárgarépa
15 dkg póréhagyma (fehér része)
20 dkg karfiol
20 dkg brokkoli
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
3 tojás
2,5 dl tejszín
5 dkg trappista sajt (reszelt)
só
Elkészítése:
A tésztát egy 26 cm átmérőjű kerek gyümölcstorta-formába simítjuk, az alját villával megszurkáljuk, majd alufóliával befedjük, és vastagon megszórjuk szárazbabbal. Forró sütőben 10 percig sütjük. Amikor kész, a fóliát és a babot levesszük róla, a tésztát kihűtjük. A répákat vékonyan felszeleteljük. A póréhagymát fél cm vastagon felkarikázzuk, a karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük.
A zöldségeket 1 percre lobogó sós vízbe dobjuk, majd lecsöpögtetjük. A hagymát apróra vágjuk, és az olajban megpároljuk. A zöldségeket rátesszük a tésztára. Tálban a tojásokat, a tejszínt, a hagymát, a reszelt szerecsendiót, a sót és a sajt felét habosra keverjük, majd ezt a zöldségekre öntjük. A maradék sajttal megszórjuk, és meleg, de nem forró sütőben megsütjük.