Baconos marhahús-burger

nlc | 2005. Május 20.





Hozzávalók:

• 750 g darált, sovány marhahús
• 3 újhagyma, összevágva
• 2 ek. felaprított, friss snidling
• 1 tojás lazán felverve
• 2 ek. paradicsomszósz
• 2 ek. Worcestershire-szósz
• 1 ek. chiliszósz
• 125 g reszelt mozzarella sajt
• 6 szelet bacon, bőrke nélkül


Elkészítése:

1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra. Tegyük egy tálba a marhahúst, az újhagymát, a snidlinget, a tojást, a paradicsomszószt, a Worcestershire-szószt és a chiliszószt, majd jól keverjük össze.

A masszából formázzunk tizenkét lapos pogácsát. Hat húspogácsa tetejére tegyünk mozzarellát, majd a megmaradt hat húspogácsát, és csipkedjük össze a széleiket, hogy jól zárjanak. Mindegyik pogácsapár köré tekerjünk egy-egy szelet bacont, és tűzzük meg fogpiszkálóval. Helyezzük egy tányérra, és hűtsük be két órára, illetve amíg a húspogácsák megszilárdulnak.

2.
Helyezzük a pogácsákat az enyhén megolajozott grillre, és süssük 10-15 percig, illetve amíg a hús a saját ízlésünknek megfelelően átsül, a sajt pedig megolvad.


További recepteket olvashatsz a Magyar Könyvklub Könnyű és gyors barbecue ételek szakácskönyvében.

Exit mobile version