Indiai joghurtos kebab

nlc | 2005. Május 20.





Hozzávalók:

• 6 felső csirkecombfilé félbevágva

Joghurtos pác:
• 1 ek. felaprított friss koriander
• 2 tk. finomra reszelt friss gyömbér
• 1 gerezd fokhagyma összezúzva
• 2 tk. pirospaprika
• 1 kk. őrölt római kömény
• ½ tk. kurkuma
• ½ tk. chilipor
• ½ tk. őrölt fahéj
• 1 csésze natúr joghurt
• 2 ek. citromlé


Elkészítése:

1. A pác készítéséhez tegyük egy lapos üveg- vagy kerámiaedénybe a fűszereket, a joghurtot és a citromlét, majd alaposan keverjük össze. Tegyük bele a csirkecombokat, forgassuk jól bele, majd szobahőmérsékleten pácoljuk 30 percig.

2. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra. Csöpögtessük le a csirkecombokat, és három darabonként fűzzük fel enyhén megolajozott nyársakra. Ismételjük a műveletet a maradék combokkal, hogy négy nyársat kapjunk. Helyezzük a kebabokat az enyhén megolajozott grillrácsra, és süssük oldalanként 4-5 percig, illetve amíg a csirke puhára sül.


További recepteket olvashatsz a Magyar Könyvklub Könnyű és gyors barbecue ételek szakácskönyvében.

Exit mobile version