Parázson sült csirke

nlc | 2005. Május 20.





Hozzávalók:

1,5 kg csirke
60 g vaj, felolvasztva
2 ek. szójaszósz
1 ek. méz
2 csillagánizs
1 rúd fahéj


Elkészítése:

1. Hevítsük a grillt addig, amíg a lángok lelohadnak, és a szén izzani kezd. A grill akkor van megfelelő állapotban, ha kezünket 4-5 másodpercig 10 cm-rel felett tudjuk tartani.
2. A csirkét vágjuk el a gerince mentén, és nyomjuk laposra. Tegyük egy tálba a vajat, a szójaszószt és a mézet, majd jól keverjük össze. A vajas keveréket kenjük a csirkére, majd tegyük egy akkora ív nem tapadó sütőpapírra, amelybe a csirke teljesen becsomagolható.
3. Tegyük a csirke tetejére a csillagánizst és a fahéjat, majd hajtogassuk rá a sütőpapírt. A papírcsomagot ezután csomagoljuk be dupla vastagságú alufóliába.
4. Tegyük a csirkét a parázsló szénre, és többször megforgatva süssük 45-60 percig, illetve amíg a csirke puhára sül.


További recepteket olvashatsz a Magyar Könyvklub Könnyű és gyors barbecue ételek szakácskönyvében.

Exit mobile version