Pestós csirkeburger

nlc | 2005. Május 20.
A pesto és a csirke a grillen is remek párosítás. Ha pedig nincs kedved igazi pestót készíteni, akár vehetsz is. A boltokban kaphatók között is vannak kedvenceink! Jöjjön a bazsalikomos, jól átsült õrület!

Hozzávalók:





• 4 zsemle félbevágva és megpirítva
• 125 g rucola
• 1 paradicsom felszeletelve

• ½ csokor friss bazsalikom
• 2 ek. fenyőmag
• 1 ek. reszelt parmezán sajt
• 1 gerezd fokhagyma összezúzva
• 2 ek. olívaolaj
• 500 g darált csirkehús
• 1 bögre zsemlemorzsa
• 1 piros húsú paprika megsütve és kockára vágva
• 1 vöröshagyma kockára vágva
• 1 tojásfehérje
• frissen őrölt feketebors


Elkészítése:

1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra. A húspogácsák elkészítéséhez tegyük a bazsalikomleveleket, a fenyőmagot, a parmezánt, a fokhagymát és az olajat konyhai robotgépbe vagy turmixba, majd egyenletesre dolgozzuk össze. Öntsük a keveréket egy tálba, adjuk hozzá a csirkehúst, a zsemlemorzsát, a paprikát, a hagymát, a tojásfehérjét és ízlés szerint a feketeborsot, majd alaposan keverjük össze.
2. A csirkehús masszából formázzunk négy lapos pogácsát. Helyezzük a pogácsákat enyhén megolajozott grillező lapra, és süssük oldalanként 3 percig illetve amíg a pogácsák megsülnek.
3. Tálaláshoz mindegyik zsemle alsó részére halmozzunk rucolát, majd tegyünk rájuk egy-egy húspogácsát, szelet paradicsomot, végül a zsemlék tetejét. Azonnal szolgáljuk fel.

További recepteket olvashatsz a Magyar Könyvklub Könnyű és gyors barbecue ételek szakácskönyvében.
Exit mobile version