Ízportya Receptklub módra

nlc | 2005. Május 22.
Ahogy annak idején az õsmagyarok, Géza és Lázár is portyázik, csak egy kicsit másképp. A mûsorvezetõk ugyanis receptekre vadásznak, és amit zsákmányolnak, azt hasznosítják.







A hétköznapi Receptklub adásaiban Lázár kezei között rengeteg finomság készült már. Például ínycsiklandó steakek, amikhez különböző mártások és köretek is születtek. Noha vannak, akik jól átsütve, és vannak, akik angolosan szeretik, egyben mindannyian egyetértenek, az igazi steak bélszínből készül.


 


Bár a japán konyha itthon még extrémnek számító alapanyagokból építkezik, mint például a tengerialga-lap, a wasabi és a különböző tengeri halak, a szükséges hozzávalókat kis utánajárással már kivétel nélkül be lehet szerezni. Géza és Lázár is vásárolni indult, hogy elkészítsenek egy-két nemcsak finom és szép, de nagyon egészséges sushi-falatot.


Május utolsó hetében a gyereknapra készült Géza és Lázár, amikor 5 olyan ételt választottak, amelyeket nagyobb gyerekek szülői felügyelettel, mégis egyedül készíthetnek el. A nemzetközi ízvadászat még korántsem ért véget, hiszen a két betyár Spanyolország meghódítására készül. Az, hogy az ottani gasztronómiával milyen barátságot sikerül majd kötniük, még a jövő zenéje.





www.gyermelyi.hu
Exit mobile version