Csokitorta eperrel

nlc | 2005. Május 26.





Hozzávalók:

A tésztához:
• 12-12 dkg cukor és mandula (őrölt)
• 8 tojásfehérje
• 4-4 dkg kakaó és kristálycukor

A krémhez:
• 35 dkg étcsokoládé
• 3 dl tejszín
• 8 dkg vaj
• 10 szem eper
• porcukor


Elkészítése:

A tésztához összekeverjük a cukrot, a kakaót és a mandulát. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a kristálycukrot és a kakaós keveréket. A jól összekevert tésztát sütőpapírral bélelt formába simítjuk, előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük. Kihűtjük, és 12 órára hűtőbe tesszük.

Közben a csokoládét egy tálba reszeljük, a tejszínt és 3 dl vizet egy serpenyőbe öntünk, felforraljuk, és a csokoládéra öntjük. 1 percig hagyjuk állni, majd elkeverjük, és amikor lehűlt, egy órára hűtőbe tesszük. Egy óra elteltével 30 dekát kiveszünk belőle, és gőz fölött meglangyosítjuk. Belekeverjük a vajat, és 12 órára letakarva szobahőmérsékleten félretesszük.

Másnap a tésztát kivesszük a formából, és három szeletre vágjuk. Elektromos habverővel felverjük a csokoládés tejszínt, bekenjük vele a tésztaszeleteket, majd egymásra rakjuk, és újabb 12 órát pihentetjük hűtőben. Tálalás előtt a maradék krémet is meglágyítjuk gőz fölött, bevonjuk vele a tortát, meghintjük porcukorral, és eperszemekkel díszítjük.

Exit mobile version