Hozzávalók:
A tésztához:
12-12 dkg cukor és mandula (őrölt)
8 tojásfehérje
4-4 dkg kakaó és kristálycukor
A krémhez:
35 dkg étcsokoládé
3 dl tejszín
8 dkg vaj
10 szem eper
porcukor
Elkészítése:
A tésztához összekeverjük a cukrot, a kakaót és a mandulát. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a kristálycukrot és a kakaós keveréket. A jól összekevert tésztát sütőpapírral bélelt formába simítjuk, előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük. Kihűtjük, és 12 órára hűtőbe tesszük.
Közben a csokoládét egy tálba reszeljük, a tejszínt és 3 dl vizet egy serpenyőbe öntünk, felforraljuk, és a csokoládéra öntjük. 1 percig hagyjuk állni, majd elkeverjük, és amikor lehűlt, egy órára hűtőbe tesszük. Egy óra elteltével 30 dekát kiveszünk belőle, és gőz fölött meglangyosítjuk. Belekeverjük a vajat, és 12 órára letakarva szobahőmérsékleten félretesszük.
Másnap a tésztát kivesszük a formából, és három szeletre vágjuk. Elektromos habverővel felverjük a csokoládés tejszínt, bekenjük vele a tésztaszeleteket, majd egymásra rakjuk, és újabb 12 órát pihentetjük hűtőben. Tálalás előtt a maradék krémet is meglágyítjuk gőz fölött, bevonjuk vele a tortát, meghintjük porcukorral, és eperszemekkel díszítjük.