Hozzávalók:
6 zselatinlap
15 dkg porcukor
24 babapiskóta
4 evőkanál narancsszörp
50 dkg eper
2 dl tejszín
60 dkg krémsajt
4 csepp vaníliaaroma
7,5 dkg mandula (őrölt)
Elkészítése:
A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. 1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint, oldódásig kevergetjük, majd langyosra hűtjük. A babapiskótákra öntjük a narancsszörpöt. Egy kerek tortaforma alját és széleit a babapiskótával csillag alakban kibéleljük. (Ha kell, középen törjük ketté a piskótákat, hogy a széleken egyformán álljanak.) 30 dkg epret kockákra vágunk. A tejszínt habbá verjük. Keverőtálban összekeverjük a krémsajtot, a vaníliaaromát, a mandulát és a zselatinos vizet, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt és az eperdarabkákat. A keveréket a piskótával kibélelt formába öntjük, és a maradék piskótával befedjük. Tányért és súlyt teszünk rá, majd 4 órára hűtőbe tesszük. Tálalótálra borítjuk, tejszínhabbal, eperpürével és a maradék eperrel díszítjük.
Variáció
Még finomabb lesz az epercharlotte, ha 2 evőkanál cukorsziruppal hígított konyakot adunk hozzá.