A tökéletes kávé

nlc | 2005. Június 08.
Soha nem volt könnyebb a kávé elkészítése. Szeretnénk néhány hasznos tanácsot adni, hogy tökéletes kávét tudj fõzni. Ezekkel az apró trükkökel még élvezetesebbé teheted a kávézás perceit! Próbáld ki tippjeinket, élvezd az ízeket!

Ötletek és tanácsok tökéletes kávé készítéséhez:







• Mindig ügyeljünk arra, hogy a kávéfőző tiszta legyen.

• A kávéfőző készüléknek megfelelő méretű őrleményt használjunk. A legtöbb kávéfőzőbe ideális a közepesre őrölt kávé, az eszpresszó készülékekbe viszont jobb a finomra őrölt kávé.

• Kávéfőzéshez mindig friss és lehetőség szerint lágy vizet használjunk. A kávéital 98%-a víz, ezért a víz minősége lényegesen befolyásolja a kávé ízét.

• A kávét a csomag kibontása után 3 héten belül használjuk fel. A csomagot kinyitás után zárjuk le, és légmentesen tároljuk a hűtőszekrényben.

• A kávét azonnal szervírozzuk, mert akkor érezhető legintenzívebben az ital íze és illata.

• A kávét melegen tartásához öntsük termoszba. Soha ne melegítsük fel a kávét, mert akkor romlik a minősége.

www.omnia.hu

Exit mobile version