Étel vagy ital?

nlc | 2005. Június 08.
El tudod képzelni, hogy nyers kávébabot rágcsálsz, vagy a porrá tört kávécseresznyébõl állati zsiradékkal gyúrt golyókat eszegetsz? Ugye hihetetlen? Pedig régen így volt...





A korai európai felfedezők és botanikusok szerint az etiópok ilyen formában fogyasztották a kávécserje termését, a törzsi háborúk során ez volt a harcosok egyik fontos, erőt adó energiaforrása. De az édes húsú, koffeintartalmú kávécseresznye gyümölcsként is szolgált, sőt, erjesztett levéből bort készítettek, név szerint qawah-t, azaz olyan italt, „ami izgatja és felébreszti a szellemet”.


A vízzell készült kávéitalnak a legkorábbi változata valószínűleg az egész termés, azaz a „cseresznye” hideg vízbe áztatásával készült, később a termést megpörkölték szabad tűz fölött, ezután harminc percen keresztül főzték, s az így nyert halványsárga főzetet itták.




Csak a 13. században kezdték a kávébabot megszárítani és faszén fölött megpörkölni, az azonnal oldódó kávéval pedig csak hatszázötven évvel később találkozhatunk. Ma már pillantok alatt készíthet egy csésze forró, aromás és krémes feketét, aki kávé igazi frissítő élvezetét keresi.








Az új Douwe Egberts Omnia Créme instant kávé különleges krémességét, utánozhatatlan aromáját a Douwe Egberts speciális eljárásának:
a Micro Injection Spray Dried gyártási technológiának köszönheti. Utánozhatatlan, telt, bársonyos aromájával, és a gondosan összeválogatott kávéfajták harmóniájával tökéletes kávéélményt nyújt az instant kávé rajongóinak.


www.omnia.hu



Exit mobile version