Kávéitalok világszerte

nlc | 2005. Június 08.
Miért ne rendelnénk egy dupla eszpresszót, egy hosszúkávét vagy egy tejeskávét, ha elmegyünk kikapcsolódni és jól akarjuk érezni magunkat? Néhány igazán finom kávéital a világból segíthet a választásban.





Az alábbi listában egy felsorolás található a különféle kávéitalokból, amelyeket világszerte vagy bizonyos országokban így hívnak; az alábbi recepteknek számos változata ismert.

Americano
Forró vízzel hígított eszpresszó, amely filterkávéra hasonlító kávéital, de megmarad az eszpresszó íze.

Café Frappé
1/2 rész erős kávé 1/2 rész fagyival mixerben összekeverve.

Café Ristretto
A neve jelentése szerint rövid kávé, amelynél mindössze 25 ml vízzel oldottuk ki a szokásos mennyiségű kávéőrleményt.

Cappuccino
1/3 rész eszpresszó, 1/3 rész gőzölt tejjel és 1/3 rész tejhabbal.

Con Panna
Eszpresszó kávé a tetején tejszínhabbal.

Demi-tasse
Egy adag eszpresszó normál kávécsészében.






(Grosser) Brauner
Tejeskávé, ha nagy csészében van, akkor Grosser.

Hosszúkávé (Café Lungo)
A szokásosnál több vízzel oldjuk ki a kávéőrleményt, de még mindig nem oldottunk ki túl sokat a főzéssel. A kávéital 100 – 120 ml.

Kapuziner
Eszpresszó egy kis tejhabbal.

Krémkávé (Café Créme)
Normál erősségű eszpresszó kávé, krémes réteggel.





Latte macchiato
Egy adag eszpresszó egy pohár felgőzölt tejbe öntve, tejhabbal a tetején.

Latteccino
Átmenet a tejeskávé és a cappuccino között.

Macchiato
Egy adag eszpresszó, egy vagy két evőkanál tejhabbal borítva.

Mocha




Csokoládé ízű tej alapú eszpresszó: 1/3 rész eszpresszó 1/3 rész habosított tejjel, amelyben 1/3 rész kakaót olvasztunk fel.

Romano
Egy adag eszpresszó friss citromhéjjal díszítve.

Schlagobers
Eszpresszó tejszínhabbal.

Tejeskávé (Caffe Latte, Café au lait)
1/2 rész normál erősségű kávé 1/2 rész meleg tejjel.

Wiener melange
1/2 rész normál erősségű kávé és 1/2 rész meleg tej, csokoládéval meghintve

Kíváncsi vagy még néhány különlegességre? Kattints ide: www.omnia.hu



Exit mobile version