Szirupok

nlc | 2005. Június 09.

Alap cukorszirup

45 dkg kristálycukrot és 5 dl vizet 10 percig közepes lángon főzünk, időnként megkavarjuk. Készülhet egyenlő arányban kevert kandiscukorból és kristálycukorból is. A szirupot üvegbe öntve 1 hónapig tárolhatjuk a hűtőben.


Gyömbéres változat

A cukorszirupot kiegészítjük egy ötcentis gyömbérdarabbal, amelyet meghámozunk, és vékony csíkokra szeletelünk. Főzzük a fentiek szerint, majd szűrjük le és öntsük üvegcsébe!


Fahéjas változat

Elkészítjük az alapszirupot, majd 2 darab 4 centis fahéjrudacskát teszünk bele, és még 2 percig forraljuk. Ha kész, lehűtjük, leszűrjük, és kis üvegbe töltjük.

Exit mobile version