Hozzávalók 6 személyre:
6 zsömle (a legjobb, ha hamburgerhez való cipót veszünk)
6 ek. majonéz
12 szelet sajt
8 vastag szelet téliszalámi
2 sárgarépa
12 zöld olajbogyó
Elkészítése:
Félbevágjuk a zsemléket, megkenjük majonézzel. Nagy pohár segítségével kerekre formázzuk a sajtszeleteket, úgy, hogy kb. egy centire kilógjanak a zsömléből. Minden buciba teszünk 2 szelet sajtot, arra 1-1 szelet téliszalámit. Hosszában félbevágjuk az olajbogyókat, és egy kis majonézzel fölerősítjük a bucik elejére. A répákat megtisztítjuk, kis kockákat vágunk belőlük, és mindegyik zsömle alá hármat-hármat illesztünk ezek lesznek a csészealj lábai a leszálláshoz. A maradék 2 szelet téliszalámit harmadoljuk, és minden zsömle tetejére illesztünk belőle, mint antennákat.