Szalámis repülõ csészealjak

nlc | 2005. Június 30.





Hozzávalók 6 személyre:

• 6 zsömle (a legjobb, ha hamburgerhez való cipót veszünk)
• 6 ek. majonéz
• 12 szelet sajt
• 8 vastag szelet téliszalámi
• 2 sárgarépa
• 12 zöld olajbogyó


Elkészítése:

Félbevágjuk a zsemléket, megkenjük majonézzel. Nagy pohár segítségével kerekre formázzuk a sajtszeleteket, úgy, hogy kb. egy centire kilógjanak a zsömléből. Minden buciba teszünk 2 szelet sajtot, arra 1-1 szelet téliszalámit. Hosszában félbevágjuk az olajbogyókat, és egy kis majonézzel fölerősítjük a bucik elejére. A répákat megtisztítjuk, kis kockákat vágunk belőlük, és mindegyik zsömle alá hármat-hármat illesztünk – ezek lesznek a csészealj „lábai a leszálláshoz”. A maradék 2 szelet téliszalámit harmadoljuk, és minden zsömle tetejére illesztünk belőle, mint „antennákat”.

Exit mobile version