Vicces pofák

nlc | 2005. Június 30.





Hozzávalók 8 személyre:

• 20 dkg natúr krémsajt
• 32 szelet kerek kétszersült (vagy zsömléből készült pirítós)
• 4 virsli
• 10 dkg zöld olajbogyó
• 1 nagy paradicsom
• 6 koktélparadicsom
• ketchup
• 20 dkg sárgabaracklekvár
• 2 banán
• 2 alma
• 2 kivi
• friss vagy fagyasztott málna, szeder és más bogyósok
• 1 fürt piros szőlő
• 2 citrom


Elkészítése:

18 szelet kétszersültet megkenünk krémsajttal, a virslit és az olajbogyót felkarikázzuk. Az olajbogyókból alakítjuk ki a pofa szemét. A nagy paradicsomot keskeny szeletekre vágjuk, ebből képezzük a szemöldököt, a virslikarikákból háromszögeket vágunk, ez lesz az orra, a tubusos ketchupból pedig kissé ívelt vonalat húzunk, ez lesz a szája. Kalapkáját félbevágott koktélparadicsomból alakítjuk ki.

Az „édes pofa”: a maradék kétszersülteket megkenjük a lekvárral, a szemüket kivi- és banánkarikákból, valamint málnából vagy más bogyós gyümölcsből készítjük. Az orrukat szederből, illetve szőlőszemből, a szájukat almagerezdből, a hajukat pedig vékony csíkra vágott citromhéjból formázzuk.

Exit mobile version