Habos barack málnaöntettel

nlc | 2005. Július 14.
Az õszibarack se maradjon ki az összeállításból! És ha már nagyot merítünk, akkor a szezon piros sztárját, a málnát se hagyjuk ki a kosarunkból!

Hozzávalók:





• 5 érett, sárga húsú őszibarack
• 4 dkg cukor
• 2 tasak vaníliáscukor
• fél citrom (leve)
• 2 evőkanál málnaszörp

a tojáshabhoz
• 3 tojásfehérje
• só
• 2 evőkanál porcukor

a díszítéshez
• málna
• mentalevelek


Elkészítése:

A barackokat leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. 4 fél barackot mély tálba teszünk, és a cukorral meg a vaníliáscukorral megszórjuk. Összekeverjük, majd 20 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük a barackokat, turmixoljuk, áttörjük, majd belekeverjük a citromlevet, a málnaszörpöt, és tálalásig hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a cukrot, és fényes, sima masszává keverjük.

A barackokat a tojáshabbal megtöltjük, kivajazott tepsibe rakjuk, és forró sütőben a hab keményedéséig sütjük, majd még 5 percig a sütőben hagyjuk, de a sütőajtót kissé kinyitjuk. Tányérokra tesszük, a hideg öntettel körülöntjük, málnaszemekkel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.


A cukrászok szerint minél tovább hagyjuk a sütés végeztével a sütőben a habos barackot, annál finomabb édességet kapunk.

Exit mobile version