Kókuszos sárgabaracktorta

nlc | 2005. Július 14.
Gondoltál már a kókusz és a sárgabarack kombinációjára? Ha igen, akkor ebben a formában is biztosan tetszeni fog, ha nem, akkor pedig igazán itt az ideje.

Hozzávalók:





a tésztához
• 12,5 dkg vaj
• 25 dkg liszt
• só

a töltelékhez
• 6 sárgabarack
• 5 dkg vaj
• 8-8 dkg cukor és kókuszreszelék
• 2 evőkanál whisky
• 2 tojásfehérje
• só


Elkészítése:

A tésztához a lisztet meg a vajat összedolgozzuk, késhegynyi sóval ízesítjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy egynemű, gyúrható tésztát kapjunk. Golyót formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük. Kivesszük, kinyújtjuk, kivajazott formába nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, sütőpapírral lefedjük, és forró sütőben 15 perc alatt megsütjük. A barackokat félbevágjuk, a magjukat kivesszük.


A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük a cukrot és a kókuszreszeléket. A vajat megolvasztjuk, és a kihűlt tésztára öntjük, rákenjük a tojáshabos keveréket. A barackokat elrendezzük a tetején, majd forró sütőben még 30 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk kókuszreszelékkel.

Exit mobile version