Mentás barack ribizlimártással

nlc | 2005. Július 14.





Hozzávalók:

• 8 őszibarack
• 20 dkg cukor
• 5 dl víz
• 1 vaniliarúd
• 1 liter édes fehérbor
• 25 dkg fekete ribizli
• 12 mentalevél
• 1 csokor friss mentalevél
• 10 dkg pisztácia


Elkészítése:

A barackokat 1 percre forró vízbe dobjuk, hogy a héjukat könnyen lehúzhassuk, majd mindet meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A cukrot oldódásig keverjük a vízben, majd beletesszük a kettévágott, kikapart vaníliarudat. Felforraljuk, belerakjuk a barackokat, és 15 percig kislángon forraljuk, majd a lábosban hagyjuk kihűlni. A ribizlit megtisztítjuk, simára turmixoljuk. A mentát megmossuk, leszárítjuk. Fél liter kihűlt szirupot a borhoz keverünk, majd hozzáadjuk a ribizlipürét és a 12 apróra vágott mentalevelet. Szitán áttörjük, és ezzel a barackokat meglocsoljuk. Frissen tálaljuk, a mentával és az apróra vágott pisztáciával díszítjük.

Exit mobile version