Sárgabarackos-almás palacsintatorta

nlc | 2005. Július 14.





Hozzávalók:


• 20 dkg sárgabarack-kompót
• 4 alma (jonagold)
• 3 dkg vaj
• 5 dkg cukor
• 12 édes palacsinta
• 1,5 dl almalé
• fahéj


Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat felszeleteljük és a vajban aranysárgára pirítjuk. Cukorral megszórjuk, és enyhén karamellizáljuk, majd az edényből kivesszük. Az edénybe öntjük az almalevet, és a felére pároljuk. A palacsintákat meglangyosítjuk (a palacsinták közé alufóliát teszünk, és 10 percre meleg sütőbe rakjuk, majd a fóliát eltávolítjuk). 1 palacsintát nagy tálra teszünk, megrakjuk a barackokkal, a pirított almadarabokkal, megszórjuk fahéjjal, és a következő palacsintával befedjük. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére palacsinta kerüljön, melyet fahéjjal és cukorral szórunk meg. A szirupos almalével meglocsoljuk, négyfelé vágva kínáljuk.


Variáció

Alma helyett körtét, almalé helyett narancslevet, fahéj helyett őrölt gyömbért, sárgabarackbefőtt helyett narancslekvárt is használhatunk. Ha így készítjük, akkor a cukor negyedére lesz csak szükségünk!

Exit mobile version