Hozzávalók:
30-40 dkg kerek vagy négyszögletes kész piskóta
áfonya vagy eper lekvárrral megtöltve
6-8 szem őszibarack
1 zacskó szeletelt, megtisztított mandula
2,5 dl sherry brandy
5 dl tejszín kemény habbá verve
A krémhez:
7,5 dl tej
4 evőkanál kukoricaliszt
2-3 evőkanál cukor
2 tojás sárgája
1 kiskanál vanília aroma
Elkészítése:
Piskóta, ha saját kezűleg akarod elkészíteni: 17,5 dkg lisztet keverj el egy kiskanál sütőporral, adj hozzá egyenként 3 egész tojást, 17,5 dkg puha margarint és 17,5 dkg cukrot. Elektromos habverővel, vagy fakanállal dolgozd át. Kivajazott, kilisztezett kerek tortaformában (20 cm-es), vagy kisebb téglalap alakú tepsibe téve, előmelegített sütőben 30-35 percig kell sütni.
Készítsd el a krémet: egy lábosban keverd csomómentesre a kukoricalisztet 2 dl tejjel, majd öntsd hozzá a maradék tejet és folytonos keverés mellett sűrítsd be. Egy tálban a tojássárgákat keverd el a cukorral, és adj hozzá 4-6 evőkanálnyit a krémből. Majd ezt a tojásos masszát öntsd össze a tejes krémmel és alacsony hőfokon, kevergetve forrald fel. Ha elkészült, tedd félre, hogy hűljön.
A piskótát vágd félbe, és kend meg a lekvárral, majd vágd ujjnyi vastag szeletekre (kb.: 2,5 cm) és béleld ki vele az öblös üvegkehely alját.(Ha kisebb a kelyhünk, akkor vékonyabb szeletek is megfelelnek.)
Szórd meg a fél csomag szeletelt mandulával és locsold meg a sherryvel. Helyezd rá a gerezdekre vágott őszibarackot (3-4 egészből) és fedd be a krém, majd a tejszínhab felével. Erre megint piskóta kerüljön, amit megszórsz mandulával és lelocsolod a maradék alkohollal. Jöhet rá a felszeletelt barack, a maradék krém és tejszínhab. Tetejét díszítheted csokireszelékkel, darált mandulával, kandírozott gyümölccsel. Tálalás előtt néhány órányi pihentetést igényel a hűtőszekrényben.