Gnocchi olaszos mártással

nlc | 2005. Augusztus 18.
Igazi, olaszos krumplinudli, ahogy legjobban lefordíthatjuk magyarra a gnocchi nevet. Egy a fontos: semmiképp se ejtsd úgy, hogy "gnoccsi"!





Hozzávalók:

• 80-80 dkg gnocchi és paradicsom
• 1 fehér hagyma
• 1 evőkanál finomra vágott és néhány egészben félretett bazsalikom
• olaj, só


Elkészítése:

A gnocchit forró sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre szeljük, és olajban megfuttatjuk. Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot, a finomra vágott bazsalikomot. Megsózzuk, és 30 percig kislángon főzzük, amíg teljesen pürészerűvé válik. Levesszük a tűzről, kissé lehűtjük, és átpasszírozzuk. Szükség szerint sóval ízesítjük, 1-2 evőkanál olívaolajjal lazítjuk, még néhány percig főzzük, majd tálba öntjük, és összeforgatjuk a gnocchival. Friss bazsalikomlevéllel díszítjük.

Exit mobile version