Magos kukoricakenyér

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2005. Augusztus 24.

Hozzávalók:

• 60 dkg finomliszt
• 20 dkg kukoricaliszt
• 3 dkg élesztő
• 3 dl langyos tej
• 1 dl langyos víz
• egy-két kiskanál só, cukor
• 2-3 evőkanál tökmag
• napraforgómag
• szezámmag (elhagyható)

Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben (1,5 dl) fel kell futtatni. A kétféle lisztet keverd össze, add hozzá a magokat és a sót. Majd az élesztőt és a maradék langyos tejet is öntsd a liszthez, és robotgép segítségével dagaszd meg. Ha szükséges, önthetsz hozzá egy kevés langyos vizet. Cipót formázva belőle, helyezd egy kiolajozott tepsibe, takard le konyharuhával és még 60 percig keleszd. A tetejét néhány helyen vagdosd be, és kend be kevés vízzel. Előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 percig kell sütni.

Ha szívesen kipróbálnád te is a házi péktündér szerepét, ajánlunk néhány ízletes receptet:

Fokhagymás kenyér»
Fűszerpaprikás kenyér»
Reformkenyér búzakorpából, zabpehelyből és Graham-lisztből»

Exit mobile version