Sós muffin – sonkás, sajtos

V.Zs. | 2005. Szeptember 07.
A sós muffin ugyanolyan változatos, mint édes rokonai. Legfeljebb még annyi pluszt is ad, hogy egy kellemes baráti iszogatás jóízû kísérõje is lehet: sonkás és sajtos, nem lehet neki ellenállni!

Sonkás sajtos muffin

Hozzávalók:
• 1 csésze liszt
• 10 dkg reszelt sajt (Trappista)
• 1-2 szelet apróra vágott sonka vagy bacon
• 3/4 cs víz
• 1 tojás
• 1 púpos kávéskanál sütőpor

Elkészítés:
1. A lisztet a száraz dolgokkal  keverd össze!
2. Vízben habosítsd fel a tojást, majd az egészet laza mozdulatokkal keverd össze! Nem kell nagyon kikeverni!
3. A kikent vagy kibélelt sütőformákba félig töltve 200 fokos sütőben 20 percig sütsd!
4. 5 perc hűlés után rácsra kitenni.

Egy kis segítség
Egy csésze mennyiség =
• liszt 150 gr
• cukor 225 gr
• barnacukor 175 gr
• vaj 225 gr
• méz 350 gr
• zsemlemorzsa 50 gr
• rizs nyersen 200 gr
• szárított gyümölcs 175 gr
• apróra vágott mogyoró 175 gr
• kókuszreszelék 75 gr
• folyadék 250 ml  
Exit mobile version