Almás-aszaltszilvás torta

nlc | 2005. Szeptember 22.
Külön öröm ebben a süteményben, hogy készen kapható vajas tésztából készül. Így igazán gyerekjáték elkészíteni! Az alma és az aszalt szilva együtt pedig nem akármilyen kombinációt alkot.

Hozzávalók:

• 1 vaníliarúd
• 15 dkg porcukor
• 4 alma
• 30 dkg vajas tészta
• 2 tojás
• 3 tasak vaníliáscukor
• 10 dkg őrölt mandula
• 1 dl tejszín
• 8 szilva (aszalt, kimagozott)

Elkészítése:

A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk, a szirupba tesszük, és 5 percig főzzük. Az almákat kivesszük, lecsöpögtetjük, és negyedekre vágjuk. Kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a tésztát. A tojásokat a maradék cukorral, a vaníliáscukorral, a mandulával és a tejszínnel habosra keverjük, és a tésztára öntjük. Az almákkal és a szilvákkal a torta tetejét megrakjuk, és meleg sütőben készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd grillrácsra borítjuk, és levesszük róla a papírt.

Nagyméretű szilvákat válasszunk! Ha túl szárazak, 2 percre vízgőzbe tesszük, vagy 5 percre langyos vízbe áztatjuk őket.

Exit mobile version