Gyümölcskenyér aszalt szilvával és dióval

nlc | 2005. Szeptember 22.

Hozzávalók:

• 18 dkg szilva (aszalt, kimagozott)
• 5 dkg dióbél
• 5 dkg mazsola
• 12,5 dkg margarin
• 17 dkg barna cukor
• 2 tojás
• vaníliaaroma
• 3 dl tej
• 37,5 dkg liszt
• 1 tasak élesztő
• csipetnyi só

Elkészítése:

A szilvákat kockákra, a diót durvára vágjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül kevés vaníliaaromával ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet, a szilvakockákat, a mazsolát és a diódarabokat. A lisztet, az élesztőt és a sót tálba szitáljuk, és fakanállal kevergetve hozzáadjuk a gyümölcskrémet. Őzgerincformát vagy téglalap alakú sütőformát kivajazunk, beleöntjük a masszát, és meleg sütőben megsütjük. Amikor kész, grillrácsra borítjuk, és kihűtjük. Vékony szeletekre vágva kínáljuk.

Nagyon finom, ha sárgabarack-, eper-, málna-, szamóca- vagy meggylekvárt adunk hozzá, de remekül illik friss kecskesajt mellé is.
2 kis tortaformában is elkészíthetjük, de vigyázzunk, mert így a sütési idő kb. 10-15 perccel rövidebb lesz! Mielőtt a formából kivesszük, 5 percig a tepsiben hagyjuk.
A kiszámított kalória a hozzávalókban megadott teljes mennyiségre vonatkozik.

Exit mobile version