Hagymás tokány

nlc | 2005. Október 19.

Hozzávalók:

• 50 dkg sertéskaraj
• 4 fej vöröshagyma
• 1 dl olaj
• 1 db paradicsom
• 1 db zöldpaprika
• só, bors, őrölt pirospaprika

Elkészítése:

A húst vágd fel nagyobb kockákra, és kevés olajon párold meg só, bors, pirospaprika hozzáadásával. A hagymákat vágd fel hosszúkás csíkokra, és keverd a húshoz, mikor az már félig megpuhult. Add hozzá a cikkekre vágott paradicsomot és a zöldpaprikát is. Akkor kész az étel, ha a hús megpuhult, a hagyma pedig üvegessé vált.


Tálald puliszkával:

0,5 liter vizet forralj fel, és adj hozzá sót, és önts hozzá annyi kukoricadarát, amennyit a víz felvesz. Kevergesd folyamatosan. Mikor a sűrűsége a tejbegrízhez hasonló, vedd le a tűzről. (Formázható úgy, ha konyharuhába teszed, cipó alakúra igazítod, rövid ideig gőz fölé teszed, majd deszkára borítod. Szelj belőle nagyobb darabokat!)

Exit mobile version