Hozzávalók:
50 dkg sertéskaraj
4 fej vöröshagyma
1 dl olaj
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
só, bors, őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A húst vágd fel nagyobb kockákra, és kevés olajon párold meg só, bors, pirospaprika hozzáadásával. A hagymákat vágd fel hosszúkás csíkokra, és keverd a húshoz, mikor az már félig megpuhult. Add hozzá a cikkekre vágott paradicsomot és a zöldpaprikát is. Akkor kész az étel, ha a hús megpuhult, a hagyma pedig üvegessé vált.
Tálald puliszkával:
0,5 liter vizet forralj fel, és adj hozzá sót, és önts hozzá annyi kukoricadarát, amennyit a víz felvesz. Kevergesd folyamatosan. Mikor a sűrűsége a tejbegrízhez hasonló, vedd le a tűzről. (Formázható úgy, ha konyharuhába teszed, cipó alakúra igazítod, rövid ideig gőz fölé teszed, majd deszkára borítod. Szelj belőle nagyobb darabokat!)