Káposztaléleves

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2005. Október 19.

Hozzávalók:

• 30-40 dkg karaj
• 30-40 dkg kolbász
• 3 db sárgarépa
• 2 d fehérrépa
• 2 szál torma
• 2 dl tejföl
• 2 dl olaj
• só, bors, liszt
• káposztalé
• víz

Elkészítése:

A sárgarépát, fehérrépát vágd félbe, majd negyedrészt, kevés olajon párold, majd amikor félig megpuhult add hozzá a kockára vágott húst és 2 szál tormát, és öntsd fel annyi vízzel (kb. 0,5 liter), hogy ellepje. Amikor a hús megfőtt, adj hozzá egy liternyi savanyú káposztalevet, parasztkolbászt karikára vágva, sót, borsot és a főzd készre. Két deci tejfölt keverj össze két-három evőkanál liszttel, és keverd bele a tűzről levett levesbe.

Exit mobile version