Zakuszka

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2005. Október 19.
Valószínûleg Bulgáriából származik, és mindenféle párolt zöldségbõl készítik. Télen különösen tápláló és vitamindús étel.

Hozzávalók:

• padlizsán
• paprika
• paradicsom(paprika)
• hagyma
• fokhagyma
• olaj
• paradicsomból paradicsomlé
• adható még hozzá szemes bab és sárgarépa is

Elkészítése:

A padlizsánt mosd meg, a héját villával egy-két helyen szurkáld meg, és süsd meg a sütőben.
A vöröshagymát felaprítva, kevés olajon fonnyaszd meg, majd add hozzá a ledarált paprikát és paradicsomot, illetve egy-két gerezd fokhagymát. A megsült padlizsán héját hámozd le, és a húsát (levétől lecsurgatva) aprítsd fel. A megpuhult paprikás-paradicsomos-hagymás szószhoz adva öntsd fel a tiszta paradicsomlével. Ízesítsd sóval, borssal, és forrald össze. Pirítós kenyérre kenve fogyasztható.

Exit mobile version