Árpaleves

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2005. Október 26.

Hozzávalók:

• 1 csésze hántolt árpa (15-20 dkg)
• 1 fej vöröshagyma
• 1 szál póréhagyma
• 1-2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál hidegen sajtolt olaj vagy tiszta vaj (ghi)
• egy csokor kapor, tengeri só, bors
• fél-egy liter zöldségleves-lé

Elkészítése:

Az árpát áztasd be annyi vízbe, hogy egy-két ujjnyira befedje, majd egy óra múltán öntsd le róla.

Az apróra vágott hagymát párold meg az olajon, add hozzá a karikára vágott póréhagymát, a fokhagymát. Öntsd hozzá az árpát, és öntsd fel zöldségleves-lével (fél liter). Ízesítsd sóval, borssal, és kis lángon, kevergetés mellett főzd készre. Az utolsó előtti pillanatban keverd bele a felaprított kaprot.

Exit mobile version