Karob szelet

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2005. Október 26.

Hozzávalók:

• 17 dkg teljes kiőrlésű liszt
• 3 evőkanál karob (helyettesíthető kakaóporral)
• egy csipet só
• 1 kiskanál sütőpor
• 1 deci olaj vagy olvasztott margarin
• ízlés szerint juharszirup (4-6 evőkanál) szirup)
• vanília aroma
• 2 deci szójatej

Elkészítése:

Keverd össze a lisztet, a karobot, a sót és a sütőport egy nagy tálban, egy másik edényben pedig dolgozd össze az olajat, a juharszirupot, a vanília aromát és a szójatejet. Ezután a tejes masszát öntsd a liszt közepébe, és fakanállal vagy robotgép segítségével keverd össze egy masszává. Egy kisebb, négyszögletes alakú (pl. 20 x 20), kivajazott, kilisztezett tepsiben 30-40 perc alatt süsd meg.

Exit mobile version