Hozzávalók:
1 csésze árpagyöngy (10-15 dkg)
1-1 szál sárgarépa
fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 csésze (10-15 dkg) franciabab (zöldbab)
10 dkg csiperkegomba
1 konzerv kukorica
só, olaj, petrezselyem, kapor, bors, kakukkfű
Elkészítése:
Az árpagyöngyöt öblítsd le vízzel, majd egy lábosba téve önts rá annyi vizet, hogy duplán ellepje (kb. 5 dl), és lassú tűzön, kevergetés mellett főzd puhára (úgy kezeld, mint a rizst). A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Kevés olajon párold meg a hagymát, a gombát és a répát, majd szórd rá a zöldbabot, és önts alá 1-2 deci vizet, hogy a továbbiakban már csak párolódjon. Fűszerezd ízlés szerint. Amikor az árpagyöngy elkészült, keverd össze a zöldségtállal.