Lazacos-brokkolis felfújt

nlc | 2005. Október 28.
Igazi különlegesség! Egészséges, ízletes és pillanatok alatt kész. Próbáld ki bátran!

Hozzávalók 4-6 személyre

200 g széles metélt
250 g brokkoli
1 hagyma
2 evőkanál olaj
200 g Philadelphia natúr krémsajt
1 tojás
250 g lazacfilé
100 g pikáns sajt lereszelve



Elkészítés

A széles metéltet a csomagoláson lévő utasítás szerint főzzük meg enyhén sós




vízben.
A brokkolit mossuk meg, szedjük rózsáira és főzzük puhára. A főzővizet tartsuk meg.
A sütőt melegítsük elő 175 °C-ra.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel. Az olajat forrósítsuk fel egy lábasban, a hagymát pároljuk benne üvegesre, és öntsük fel ¼ liter brokkoli főzővízzel.
A Philadelphia krémsajtot takarékon, kevergetés mellett olvasszuk meg a mártásban, majd keverjük bele a tojást.
A lazacot mossuk meg és vágjuk falatnyi darabokra.
A tésztát keverjük össze a brokkolirózsákkal és a lazacdarabokkal, és tegyük kizsírozott felfújt-formába.

A Philadelphia-mártást erősen ízesítsük sóval és borssal, kenjük szét a hozzávalókon, és hintsük meg sajttal.
Kb. 20 percig süssük a sütőben a középső rácson.

ADAGONKÉNT: 536 kcal, 33 g fehérje, 27 g zsír, 38 g szénhidrát

Előkészítés: 15 perc
Sütési idő: 20 perc











Exit mobile version